Historien om Claudi

HISTORIEN OM CLAUDI

I 1800-tallet var der en stor have på det sted, hvor Rådhustorvet ligger i dag.


Midt i haven byggede C.B Claudi et hus i 1851. Det var en stor villa i to etager, noget helt nyt og usædvanlig i Lemvig.


Så når du sidder i vores Café og nyder din frokost eller en kop kaffe, er det med udsigt til ”Claudi’s Have”.  


Claudi var ikke en Hr. hvem-som-helst, han var en meget initiativrig mand, der da det store engelske skib ”Vertumnus” forliste i 1847, overtalte fiskerne til at sejle ud til skibet for at prøve at redde mandskabet.  


Det var et frygteligt uvejr, og fiskerne måtte kæmpe sig fra stranden og gennem brændingen. Claudi tog selv med den første båd der sejlede ud og selvom mørket faldt på, kæmpede de sig ud til det forliste skib. 


Desværre lykkes det kun at redde nogle få forkomne sømænd, men den dag tog Claudi en beslutning om, at der skulle opbygges et redningsvæsen. Nu måtte staten hjælpe til, så han skrev et brev, hvori han forklarede situationen og kom med gode ideer til, hvordan et redningsvæsen kunne oprettes.  


Dette blev hans livsopgave og i dag er Claudi husket, som manden der stiftede det danske redningsvæsen. Udover dette fik han ”Medalje for druknedes redning” for sin indsats ved ”Vertumnus” forlis.

claudishave.dk | Østergade 14 | 7620 Lemvig | 9788 8370 | claudishave@gmail.com